16:00

Luleå FF

Referat: OAFF - Luleå FF

Ohtana/Aapua besegrar Luleå FF hemma på Skolvallen med 3-1 (2-1)
OAFF rivstartar och i den andra minuten tar sig Johannes Pekkari igenom på högerkanten och från ganska snäv vinkel bredsidar han bollen förbi målvakten till hemmaledning 1-0. Inledningsvis är det OAFF som är det spelförande laget men man skapar inga målchanser och Luleå FF börjar allt eftersom ha mer boll men spetsen i anfallet saknas. I den 26:e minuten är Johannes nära ett andra mål men målvakten gör en fin parad på skottet från riktigt bra läge. I den 30:e minuten kommer Liam Alldén stormande på högerkanten, inlägget når Johannes Pekkari som dundrar upp bollen i målvaktens vänstra kryss till 2-0. Sista kvarten blir OAFF:s sämsta del i matchen och Luleå dominerar spelet. Det renderar i en straffspark i den 43:e minuten som André Bylund sätter upp i nättaket tilll reducering 2-1, vilket också blir paussiffrorna.

Andra halvlek inleds vasst av OA och i den 50:e minuten är det Liam Alldén som åter kommer löpande på högerkanten - inlägget blir perefekt och Adam Zingmark kan snyggt nicka in bollen tätt intill målvaktens vänstra stolpe till 3-1. Sista halvtimmen blir det Luleå som äger mer boll men det är OAFF som skapar dom vassaste mållägena, bland annat har Rickard SD ett bra skott som tar i ribban. Johannes Pekkari har två bra målchanser där han springer sig fri från försvararna och tvingar målisen till en fin räddning och på den andra chansen sätter han bollen utanför målramen. LFF har också nån halvchans men saknar något i anfallsspelet denna eftermiddag.

Sett över hela matchen vinner OAFF rättvist i en spelmässigt jämn match men där OA har ett vassare anfallsspel som avgör matchen. Luleå FF rullade boll snyggt och prydligt men när man närmade sig straffområdet hade man svårt att skapa vettiga målchanser. I ett jämnt försvar måste Liam Alldén framhållas med två målgivande passningar - tyvärr också två gula kort. Anders Palo nickade bort det mesta och hade också några offensiva raider. Offensivt går plusset till Johannes Pekkari vars snabbhet och tyngd gav Lule-försvaret full huggning. Adam Zingmark visade att formen är på gång och målet var riktigt snyggt. David Pekkari var riktigt lyckosam på mittfältet och duktig också som högerback efter Liams utvisning. Luleå FF:s främsta spelare var försvararen Fredrik Molander och mittfältaren Anton Falk. Domare Oscar Johansson dömde utan problem!

Laget: Felix - Liam, Palo, Elio, Micke K - Joel, Jocke, Hector, Rickard - Adam, Johannes P
Avb: David, Örjan